Свети Ћирило и Методије

     У петак, 24.5.2024. године, обележили смо славу Библиотеке, Свете Ћирила и Методија, коју наша установа слави већ дуги низ година. Уз пригодан програм и драге госте, ово је била прилика да представимо резултате свог рада у претходном периоду, али и да се захвалимо бројним сарадницима.
     Након 43 године рада у библиотеци, испратили смо драгу колегиницу Мирјану Сарић у заслужену пензију. Наградили смо најактивније читаоце за претходне две године. За 2022. годину у категорији деце награђена је Вера Тередреи, а у категорији одраслих Урош Дучић. За најактивнијег читаоца у 2023. години у категорији деце проглашена је Анђелија Петровић, а у категорији одраслих Милона Карлмајкл. Доделили смо захвалнице сарадницима и спонзорима који су нам помогли у обележавању прошлогодишњег Јубилеја.
     Специјална гошћа била је Јасна Маслан, директорка Народне библиотеке и читаонице Херцег Нови, са којом је наша директорка потписала протокол о сарадњи двеју библиотека.
     Музички део програма припремили су Марта Благојевић, сопран, професор соло певања у Музичкој школи „Стеван Мокрањац“ и Илија Рајковић, клавирски сарадник, професор теоретских предмета у Музичкој школи „Стеван Мокрањац“, аранжер и уметнички руководилац камерног женског хора „Одјек“ из Пожаревца, а у улози водитеља нашао се наш драги суграђанин и пријатељ библиотеке, професор Игор Мишуровић.
     На крају програма свештеници су пресекли славски колач који је припремила Мира Сарић.
     Хвала свима који су се одазвали позиву и улепшали нашу свечаност.