Културна делатност

Народна библиотека „Вук Караџић“ Велико Градиште, у складу са Законом о библиотечко-информационој делатности и Статутом, важан је носилац културног, образовног и информационог развоја друштва. У том циљу, Библиотека континуирано и непрестано ради на осмишљавању и организовању великог броја културних и образовних програма за све категорије корисника.

Током године у Библиотеци се одржавају промоције књига и књижевне вечери, концерти, филмске пројекције, изложбе, дечје радионице, курсеви језика и друге културне манифестације. Библиотека учествује и у обележавању значајних јубилеја који имају за циљ едукацију корисника и промовисање врхунских вредности националне и светске културне баштине.
У Народној библиотеци „Вук Караџић“ се одржавају и посебни програми током традиционалних манифестација као што су Светосавска чајанка, Светски дан дечје књиге, Светски дан књиге и ауторских права, Дечја недеља, Ноћ музеја, Ноћ књиге у којима учествују познати писци, песници, глумци.
Библиотека учествује и у Културном лету Општине Велико Градиште и то као сарадник у организацији фестивала Царевчеви дани, музичког фестивала посвећеног Властимиру Павловићу Царевцу и као организатор песничке смотре „Рамски сутони“.
У септембру 2014. Библиотека ће, захваљујући помоћи Министарства културе и информисања, организовати округли сто о књижевном стваралаштву Милице Јанковић са намером да научни скуп буде подстицај за нову манифестацију у част ове ауторке.