ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2018.

     Караван дечје недеље почео је у понедељак, 1.10.2018. године, када су гости Народне библиотеке „Вук Караџић“ били ученици подручних основних школа из Средњева, Макца, Дољашнице, Гарева, Чешљеве Баре, Камијева, Љубиња, Печанице, Десине, Царевца, Пожежена, Бискупља, Кусића, Тополовника, Кисиљева, Затоња, Острова, Триброда и Кумана. Такође, гости су нам били и предшколци подручних група ПУ „Мајски цвет“.

     Другог дана одржан је традиционални пријем првака, који је уприличио и дечји писац Дејан Алексић.

     У поподневним сатима одржана је едукативно-креативна радионица „Срећна породица“, коју је држала професорка Светлана Обрадовић са ученицима основне школе из Затоња.

     Среду су обележиле радионице: „Моје право да живим срећно и здраво“, коју су водиле професорке Александра Димитријевић и Вера Стокић, чланови тима за заштиту ученика од насиља, злостављања и занемаривања у својој школи и радионица „Рецепт за пријатељство“, коју је водила педагог Љиљана Митић.

     Библиотеку су тог дана посетили и ученици ОШ „Иво Лола Рибар“ са тешкоћама у развоју.

     Четврти дан обележен је пријемом предшколаца ПУ „Мајски цвет“, који су овом приликом на поклон добили две књиге прича и басни.

     У петак је део колектива библиотеке посетио Дечје одељење Дома здравља у Великом Градишту и том приликом поклонио више од седамдесет књига и сликовница.

     Током Дечје недеље библиотеку је посетило преко 650 малишана.